6klasse.jpg

På Grønbjerg Friskole er 6. klasse en del af ældstegruppen. Ældstegruppen består af alle elever i 4.-9. klasse.

Når man er en del af ældstegruppen, er der nogle ting, man laver i fællesskab med resten af gruppen og nogle ting, man er sammen med sin egen klasse om, ligesom der er regler, der er anderledes afhængig af, om man er en del af yngstegruppen eller ældstegruppen.

En anden ting, ældstegruppen laver sammen, er faget Opdag. I Opdag kan man være en eller flere klasser sammen om at arbejde med et emne, hvori der ofte vil være kreative indfald eller ud af huset-oplevelser.
Tirsdag morgen har hele skolen fortælling. Her bliver der i år genfortalt historiske bøger og året sluttes af med løgnehistorier. Her deltager de ældste børnehavebørn også, og det skal 6.klasseren hjælpe dem med. Eleverne er ”morgensiddere” for børnehavebørnene og er den trygge base, som viser hvordan fortællemorgenerne skal foregå.
6.klasse består i år af 14 elever - 8 drenge og 6 piger.
I løbet af året arbejder vi med mange forskellige ting, men stikord kunne f.eks. være læse flere forskellige romaner, grammatik, lejrtur med 7.klasse, dramauge, fællesidræt, matematik og sprogfag
Nogle af vores fokuspunkter i 6. klasse er trivsel, fællesskab og faglighed.

Forældre og andre interesserede kan altid kontakte skolen for flere informationer om 6. klasse på Grønbjerg Friskole.