Velkommen til 6 klasse

kommersnart.jpg
Klasse kalender
6_edited.jpg
mellem hopper pige.png

Velkommen i 6. klasse

På Grønbjerg Friskole er 6. klasse en del af ældstegruppen. Ældstegruppen består af alle elever i 4.-9. klasse.

Når man er en del af ældstegruppen, er der nogle ting, man laver i fællesskab med resten af gruppen og nogle ting, man er sammen med sin egen klasse om, ligesom der er regler, der er anderledes afhængig af, om man er en del af yngstegruppen eller ældstegruppen.

I ældstegruppen har alle elever fagdag sammen hver onsdag formiddag. Fagdag er en dag, der kan bruges til f.eks. projekter på tværs af klasserne, temadage, faglige fagdage og meget andet.

Ældstegruppen har også fortælling sammen hver onsdag morgen. På Grønbjerg Friskole er det den måde vi underviser i hhv. kristendom og historie - indtil eleverne når 8. og 9. klasse, hvorefter de får kristendom og historie som individuelle fag.

En anden ting, ældstegruppen laver sammen, er faget Opdag. I Opdag kan man være en eller flere klasser sammen om at arbejde med et emne, hvori der ofte vil være kreative indfald eller ud af huset-oplevelser.
Tirsdag morgen har hele skolen fortælling. Her bliver der i år genfortalt historiske bøger og året sluttes af med løgnehistorier. Her deltager de ældste børnehavebørn også, og det skal 6.klasseren hjælpe dem med. Eleverne er ”morgensiddere” for børnehavebørnene og er den trygge base, som viser hvordan fortællemorgenerne skal foregå. 
6.klasse består i år af 14 elever - 8 drenge og 6 piger. 
I løbet af året arbejder vi med mange forskellige ting, men stikord kunne f.eks. være læse flere forskellige romaner, grammatik, lejrtur med 7.klasse, dramauge, fællesidræt, matematik og sprogfag
Nogle af vores fokuspunkter i 6. klasse er trivsel, fællesskab og faglighed.


Forældre og andre interesserede kan altid kontakte skolen for flere informationer om 6. klasse på Grønbjerg Friskole.

mellem hopper dreng.png