Velkommen til 9 klasse

9. klasse mindre.jpg
Klasse kalender
9. klasse ny.png
mellem hopper pige.png

Velkommen i 9. klasse

På Grønbjerg Friskole er 9. klasse en del af ældstegruppen. Ældstegruppen består af alle elever i 6.-9. klasse.

 

Når man er i ældstegruppen, er der nogle ting, man laver i fællesskab med resten af gruppen og nogle ting, man er sammen med sin egen klasse om. 

I ældstegruppen har alle elever fagdag sammen hver onsdag formiddag. Fagdag er en dag, der bruges til f.eks. projekter på tværs af klasserne, temadage, faglige fagdage og meget andet.

 

9. klasse har også Opdag. I Opdag er der tid til ekstra fordybelse og mere kreativt.  

 

Hver tirsdag morgen er der fortælling. Her bliver der fortalt Danmarks historie, men også med kig ud i verdenen. Der bliver også taget historier og personer op i kristendoms undervisningen. 8. klasse og 9. klasse har også historie og kristendom som selvstændige fag, hvor der ikke i samme grad fortælles. 

9. klasse består i dette skoleår af 13 elever - 6 piger og 7 drenge. I uge 37 skal hele skolen på fælles lejrtur. I uge 43 skal eleverne i virksomhedspraktik, for at få et indblik i, hvordan et arbejdsliv kan se ud og først i december går turen til København sammen med 8. klasse. 

 

9. klasse afsluttes med folkeskolens afgangsprøver i fem obligatoriske fag og to udtræksfag. Det ene fra den humanistiske pulje og det andet fra den naturfaglige pulje.

 

Nogle af vores fokuspunkter i 9. klasse er trivsel, fællesskab og faglighed.

 

Forældre og andre interesserede kan altid kontakte skolen for flere informationer om 9. klasse på Grønbjerg Friskole.

mellem hopper dreng.png