kommersnart.jpg

Lektiehjælp  101

På Grønbjerg Friskole er 9. klasse en del af ældstegruppen. Ældstegruppen består af alle elever i 4.-9. klasse.

Når man er en del af ældstegruppen, er der nogle ting, man laver i fællesskab med resten af gruppen og nogle ting, man er sammen med sin egen klasse om, ligesom der er regler, der er anderledes afhængig af, om man er en del af yngstegruppen eller ældstegruppen.

En anden ting, ældstegruppen laver sammen, er faget Opdag. I Opdag kan man være en eller flere klasser sammen om at arbejde med et emne, hvori der ofte vil være kreative indfald eller ud af huset-oplevelser.

Ældstegruppen har også fortælling sammen hver onsdag morgen. På Grønbjerg Friskole er det den måde, vi underviser i hhv. kristendom og historie, indtil eleverne når 8. og 9. klasse, hvorefter de får kristendom og historie som individuelle fag.

9. klasse består i dette skoleår af 9 elever - 7 drenge og 2 piger. I uge 37 tager klassen på studietur til Berlin sammen med 8. klasse. Eleverne skal ligeledes i virksomhedspraktik i uge 43, således de får indblik i, hvordan et arbejdsliv kan se ud.

9. klasse afsluttes med folkeskolens afgangsprøver i de obligatoriske fag, ligesom der udtrækkes et fag fra henholdsvis den humanistiske og naturfaglige udtrækspulje.

Nogle af vores fokuspunkter i 9. klasse er trivsel, fællesskab og faglighed.

Forældre og andre interesserede kan altid kontakte skolen for flere informationer om 9. klasse på Grønbjerg Friskole.