Velkommen til 9 klasse

9klasse.jpg
Klasse kalender
9. klasse.png
mellem hopper pige.png

Velkommen i 9. klasse

På Grønbjerg Friskole er 9. klasse en del af ældstegruppen. Ældstegruppen består af alle elever i 4.-9. klasse.

 

Når man er en del af ældstegruppen, er der nogle ting, man laver i fællesskab med resten af gruppen og nogle ting, man er sammen med sin egen klasse om, ligesom der er regler, der er anderledes afhængig af, om man er en del af yngstegruppen eller ældstegruppen.

 

I ældstegruppen har alle elever fagdag sammen hver onsdag formiddag. Fagdag er en dag, der kan bruges til f.eks. projekter på tværs af klasserne, temadage, faglige fagdage og meget andet.

 

En anden ting, ældstegruppen laver sammen, er faget Opdag. I Opdag kan man være en eller flere klasser sammen om at arbejde med et emne, hvori der ofte vil være kreative indfald eller ud af huset-oplevelser.

 

Ældstegruppen har også fortælling sammen hver onsdag morgen. På Grønbjerg Friskole er det den måde, vi underviser i hhv. kristendom og historie, indtil eleverne når 8. og 9. klasse, hvorefter de får kristendom og historie som individuelle fag.

 

9. klasse består i dette skoleår af 10 elever - 5 drenge og 5 piger. I uge 37 tager klassen på studietur til Berlin sammen med 8. klasse. Eleverne skal ligeledes i virksomhedspraktik i uge 43, således de får indblik i, hvordan et arbejdsliv kan se ud.

 

9. klasse afsluttes med folkeskolens afgangsprøver i de obligatoriske fag, ligesom der udtrækkes et fag fra henholdsvis den humanistiske og naturfaglige udtrækspulje.

 

Nogle af vores fokuspunkter i 9. klasse er trivsel, fællesskab og faglighed.

 

Forældre og andre interesserede kan altid kontakte skolen for flere informationer om 9. klasse på Grønbjerg Friskole.

mellem hopper dreng.png